SPØRGSMÅL

Spørgsmål sendes til Fiva@kglakademi.dk. De vil blive besvaret løbende og udgivet på denne side. Alle spørgsmål anonymiseres før forelæggelse for dommerkomiteen.


 

SVAR

Spørgsmål 1
Jeg har taget afgang denne sommer 2024 og vil høre om jeg må deltage i konkurrencen med min partner, som tog afgang sidste sommer 2023? 

> Fondens bestyrelse har besluttet, at deltagelse i fondens konkurrencer er forbeholdt bachelorstuderende, der er tilmeldt arkitektuddannelsen på Det Kongelige Danske Kunstakademi eller på Arkitektskolen i Aarhus samt kandidater på samme skoler, der netop har taget afgang i det kalenderår konkurrencen udskrives. Du må altså gerne deltage men ikke i team med din partner.

Spørgsmål 2
Hvad refererer 7x15 m til? Er det den enkelte bolig, der fylder hele matrikelregistret, eller omfatter området hele området med flere boliger?

> 7x15 m er målene på flydesystemets dæk.
Basisboligen skal disponeres på dette dæk. Det ikke bebyggede areal kan anvendes til friareal.

Spørgsmål 3
Jeg skriver angående arkitektkonkurrencen “På gyngende grund”, da jeg er meget interesseret i at deltage. Dog kan jeg se, at den kun er åben for studerende ved Det Kongelige Akademi og Arkitektskolen i Aarhus. Dette ærgrer mig, da jeg føler både mine medstuderende ved “Arkitektur og Design” på AAU og jeg har noget tilbyde. Derfor tilspørger jeg, om det er muligt at deltage alligevel, og hvis ikke, hvordan det kan være?

> Fondens bestyrelse har besluttet, at deltagelse i fondens konkurrencer er forbeholdt bachelorstuderende, der er tilmeldt arkitektuddannelsen på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København eller Arkitektskolen i Aarhus samt kandidater på samme skoler, der netop har taget afgang i det kalenderår konkurrencen udskrives.
Som tilmeldt *Arkitektur og Design’ i AAU kan du altså ikke deltage i konkurrencen. Fondens bestyrelse overvejer pt om en udvidelse af deltagerkredsen kan komme på tale til næste år.

Spørgsmål 4
Er det rigtig forstået, at hver flydematrikkel er tiltænkt én basisbolig eller er der mulighed for at placere flere basisboliger på en flydematrikkel?

> Ja. Som udgangspunkt forestiller opgavestilleren sig, at der disponeres 1 basis bolig på 1 flydesystem. Dommerkomiteeen vil dog ikke fravælge forslag, der undersøger mulighederne for at der placeres flere end een boligenhed pr. flydesystem. Afgørende bliver hvorvidt basisboligens planløsninger i en højere bebyggelsestæthed kan forsvares funktionelt.

Spørgsmål 5
Tænker I at hvert flydeelement skal huse én boligenhed, som i fremtiden kan spænde over hele elementet, eller sigter I mod flere boligenheder, hvorimellem pladsen disponeres. De 105 m2 overflade på flydeelementet virker overdimensioneret til én enkelt studiebolig.

> Basisboligen skal i udgangspunktet kunne udvides indenfor flydeelementets udstrækning. Konkurrencen efterlyser dog ikke kun forslag til den enkelte basisbolig og dens udvidelsesmuligheder, men i høj grad også til de planmæssige og figurative ‘spilleregler’ der kunne gælde, når flydesystemerne skal sammenbygges til flydende enklaver.

Spørgsmål 6
En spørger undrer sig over kravet om situationsplan vises i skala1:200, når besvarelsen samtidig begrænser sig to 2 A1 Ark.

> Det har spørgeren ret i!
Der er tale om en beklagelig 'slåfejl'. Der skulle have stået situationsplan i 1:500. Planudsnit i 1:200 er dog velkomne.Konkurrenceudskriveren beklager fejlen.

Arkitekt Jens Thomas Arnfred og Arkitekt Halldor Gunnløgssons Fond